Intervjui
.

Čonta: Imamo fanove od 11 do 61 godine

Razgovarala Alma Kovčić

Krajem 2011.godine Pekinška patka je održala mini turneju po regionu, između ostalog, svirali su i na "životinjskom koncertu" 29.decembra u beogradskom Domu omladine, sa bendovima Lude Krawe i Bolesna štenad. Na toj svirci, sa profesorom Čontom razgovarali smo o planovima i novim pesmama, fanovima i utiscima koje nosi sa turneje.

Čonta: Utisci su odlični zato što smo se vratili, kako se to kaže, korenima - klupskoj svirci na kojoj su naši obožavaoci ispred nas. Znači, mogu da im vidim lice, mogu da ih dotaknem, oni mogu da dotaknu moj mikrofon, mogu da pevaju zajedno sa nama, jer im ja pružim mikrofon, poneki se nekad i popnu na stejdž. Naročito je dobro bilo u Banjaluci i Zagrebu. Tamo su bukvalno ODLEPILI. Mi smo svirali odlično, sada sviramo možda i bolje nego ikad. Ne znam zašto, tako se zadesilo. Valjda je to zbog neke želje da sviramo opet, da pržimo... Možda je zato. 

Da li je na ovoj turneji bilo nekih anegdota koje ćeš posebno pamtiti?

Čonta: Pa, ulazili su nam fanovi od 11 do 61 godine u svlačionicu. To mi je bilo zanimljivo. Neki dečak Mile iz Zagreba je došao i kazao "Mogu da se slikam s tobom?" i kaže da on zna sve pesme Pekinške patke, a na žalost, ne može da nađe ploču jer je jako skupa, ali sa Youtube-a može da downloaduje. Eto to mi je bilo posebno drago. 

Čula sam da sada svirate stvari sa oba albuma. Kako ljudi reaguju na "Strah od monotonije"?

Čonta: Pa neki su jedva dočekali. Naravno, više frke izazivaju stvari sa "Poezije" jer su to prave pankerske stvari. Ove novotalasne sa "Monotonije" su više za one, kako da kažem, probirljivije fanove, sa nekom drugom vrstom ukusa. Mada, mogu ti reći da mi planiramo čak da u budućnosti izvedemo taj album u celosti, ali sada ne. Sad samo miksamo 3-4 stvari sa tog albuma sa "Poezijom" i sa ove naše dve nove stvari. Ali možda ćemo sledeće godine uraditi tako da izvedemo "Monotoniju" u celosti i onda opržimo jedno 8 do 9 pankerskih stvari iza toga. 

Kad već spominješ planove za sledeću godinu, čula sam da se spominje novi singl za leto, sa dve nove stvari, ali i još jedna regionalna turneja?

Čonta: Od dve nove stvari "Prava ljubav“ je gotova i već je izvodimo, a jednu baš našu autorsku ćemo tek spremiti. A sviraćemo gde nas pozovu. Verovatno ćemo ići po festivalima. Za to je leto prigodnije i bolje. Zimska turneja je sad klupska svirka, a na leto ćemo verovatno ići po festivalima i promovisati taj naš singl i možda malo više "Monotoniju".

Ovaj koncert je najavljivan kao „životinjski koncert“. Kakvi su tvoji odnosi sa štencima i sa kravama? 

Čonta: Pa to je ispalo slučajno, zato što je naša agencija LongPlay to tako zamislila. Ja nisam imao prilike da ih gledam. Sad ću verovatno uspeti da gledam malo njihovog nastupa. To je dobra fora: Lude Krawe, Bolesna štenad i kao onda ubedljivo najnormalniji Pekinška patka, što do sada nije bio slučaj. Dobra je fora i dopada mi se.

Kako je došlo do saradnje sa Keckecom na pesmi "Gledaj ja sam svoj"? 

Čonta: Nisam ga znao od ranije, upoznao sam ga tek juče na probi. Otkida kako svira. I onda je rekao da je on obradio našu stvar "Šta je zbližilo nas", što me je stvarno obradovalo. On je sjajan momak i vidi se da voli što je sa nama. Biće odlično. 

Prošle godine ste zatvorili Koncert godine. Da li si znao da ste ga ove godine otvorili?

Čonta: Nisam, dok nisam došao i dok mi nisu rekli. Bio sam u Torontu i nisam znao da sam ga otvorio. Hahahaha.... Masa kaže da je bilo dobro i da je i ovaj Koncert godine bio odličan kao i prošli. Možda ćemo svirati na sledećem. To se ne zna. Glavno je da se taj Koncert godine ustalio i da postoji. To je super. I uvek će neko dobar svirati.

Zverko mi je odredio život!

Upoznajte Aleksandra Savića Savaru
24/09/2014

Nikola Vranjković: Sviranje je specifična droga

Razgovarala: Jovana Zdjelarević
21/04/2014

Darka Rajić: U manjim sredinama muzika se pažljivije sluša

Razgovarala: Jovana Zdjelarević
13/04/2014

Rokenrol kao zvanična muzika mladih Jugoslovena

Razgovarao: Dušan Majkić
04/05/2012

The Godfathers: Bićemo prvi bend na Marsu

Razgovarao: Dušan Majkić
04/05/2012

Gobac: Ja sam stari panker

Razgovarala: Alma Kovčić
04/05/2012

Komšijski rege

Razgovarala: Alma Kovčić
24/01/2012

FIT: Osamdesete u novom ruhu

Razgovarao: Dušan Majkić
23/01/2012

PEĐA VRANEŠEVIĆ: Čuvanje kulturne baštine

Razgovarao: Dušan Majkić
21/12/2011

HLADNO PIVO: Samoironija kao način da ostaneš normalan

Razgovarali: Dušan Majkić i Predrag Novković
13/11/2011

ZAA: Energija i duh zajednice

Razgovarala: Tamara Ciceri
12/11/2011
Nedeljna top lista Gruvanja
Ovde možete glasati za svoje favorite.
Glasanje je moguće samo jednom dnevno.
 1. Love Hunters
  Waver
 2. Iskaz ft. Coyote
  Do yaya
 3. Vizelj
  Nosorog
 4. Jesenji Orkestar
  Godine u vetru
 5. E-Play
  Možda neko
 6. SNB
  Mali ljudi
 7. Wolfram ft. Dojo.
  A Different Kind Of Sleep
 8. Don't Touch Anything
  Arrival
 9. Replicunts
  My Country
 10. Stray Dogg
  No One But You
Rock svirke
INFO:
Možete nas uvek naći na nekoj od društvenih mreža ili nas kontaktirati
preko e-mail adrese info@gruvanje.com
Vrh strane