Pet minuta

The Bite

Make your mine

Beogradski bend The Bite objavio je nedavno EP "Make your mine", u saradnji sa Time Machine Music web magazinom. Sebe vole da predstavljaju kao riff 'n' roll bend, koji ima energiju punka, čvrste rocknroll rifove, pevljive refrene i osećajnost bluesa.

Hollow my eyes

Mladi novosadski metal bend Hollow my eyes planira objavljivanje debi EP izdanja za jednu kanadsku izdavačku kuću. Bend čine četiri momka iz Novog Sada i jedan Amerikanac!

Kvazar

Demonstracija mladosti 2

U studiju HEadroom u Bačkom Petrovcu u toku je snimanje bendova za kompilaciju "Demonstracija mladosti 2". Jedan od bendova koji će se pojaviti na toj kompilaciji je i zrenjaninski Kvazar. Bend postoji od 2007.godine, a okuplja ekipu koja već ima sviračkog iskustva iz brojnih zrenjaninskih bendova.

Alijansa & Against the odds

U studiju Headroom u Bačkom Petrovcu i dalje traje snimanje kompilacije "Demonstracija mladosti 2". U Gruvanju 132 predstavila su se dva mlada benda: Alijansa iz Bačke Palanke i Against the odds iz Novog Sada

Empathy

Zrenjanin

Zrenjaninski bend Empathy dokaz je da se upornošću može sve postići. Postoje nešto više od godinu dana, imaju svega nekoliko nastupa iza sebe i velike planove za budućnost. 

Garlic

Zrenjanin

Zrenjaninski bend Garlic nastao je pre više od deset godina. Njihovu muziku karakterišu čvrst zvuk i spoj gothica i rocknrolla. Za gledaoce Gruvanja o bendu Garlic govorila je frontwoman Danijela Ružin.

Case Remnant

Na Demonstraciji mladosti 2

U studiju Headroom u Bačkom Petrovcu uveliko traje snimanje bendova za kompilaciju Demonstracija mladosti vol.2. Jedan od bendova koji je svojim beskompromisnim pristupom i odličnom svirkom privukao našu pažnju je beogradski Case Remnant.

Auspuh

Treća smena kraja nema...

Björk je zgutala AC/DC pa je sela na Motörhead i otišla Led Zeppelinom. Usput joj je ispao Auspuh i udario Miladina u glavu da je sve zvonilo. Na šta je Žule rekao: "Hej, pa ovo i nije tako dobro!" Iz Auspuha je ispao Simbe brodolomac i uplašio zbunjenog Dimi3ija. Za to vreme Mile i Milica su obijali apoteku. Milica je držala tricikl pod gasom, dok je Mile pljačkao apoteku napunjenom bananom i odn...eo sav smoki i šarene balone. Dok ih je vijala murija pao im je Papi s pameti na auto uz glasni Mister Proper i ostao tamo da se smeje dok panduri nisu umrli od smeha. I Auspuh je stvoren!

Shejdi Kruu

Shejdilo mozga

HC/Hip-hop bend Shejdi Kruu iz Sremske Mitrovice na sceni je od novembra 2009. godine. Za sada su snimili jedan EP sa 6 pesama pod nazivom Shejdilo mozga, a za Gruvanje, između ostalog, otkrivaju zašto nemaju ženski vokal u bendu

Pry - snimanje debi albuma

Novosadski bend Pry je već nekoliko godina aktivan na domaćoj sceni. Obavili su 2010.godine EP "From morph" u sopstvenoj produkciji, svirali na brojnim domaćim i regionalnim festivalima i prikupili materijal za prvi album, koji se ovih dana završava u studiju "Road" u Novom Sadu.

Handover (Sombor)

Mladi somborski rok bend Handover je, posle nekoliko godina provedenih u sviranju obrada, od EKV-a do Metallice, krenuo sa pravljenjem sopstvenih pesama. Za sada su uradili samo jednu, ali uskoro planiraju i debi album.

Rocksvirke

Jedan od prvih muzičkih sajtova u Novom Sadu

Sajt Gruvanja nije ni prvi ni jedini muzički sajt na virtuelnom nebu Novog Sad. Gruvanje vam predstavlja Nebojšu Petrovića, koji već par godina vodi ekipu koja priprema sajt Rocksvirke.com

Gernika u Studiju M

Gernika je jedan od bendova iz najnovije generacije novosadskih bendova koje Gruvanje svesrdno podržava i promoviše. Još uvek su u statusu demo benda, iako iza sebe imaju podosta svirki i učeščća na festivalima. Koncert u Studiju M, održan krajem oktobra, pokazao je da Gernika definitivno ima potencijal da sledeće godine snimi prvi album.

Super Confusion

Kikinda

Kikindski instrumentalni bend Super Confusion svirao je na “Gruvanju uživo u Studiju M” 23.oktobra. Do sada su zabeležili veliki broj svirki u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi i drugim mestima, a najznačajniji uspeh u karijeri benda je predstavljanje Srbije na finalnom takmičenju “Global battle of the bands” u Londonu 2009.godine.

Uskoro prvi album za Third Gallery

Third Gallery je novosadski bend nastao krajem 2007. godine. Sviraju heavy progressive metal sa raznim prizvucima, uz specifičan ženski vokal. Posle čestih izmena, ustalila se postava Jelena (vokal), Sale (ritam gitara), Dragan (bubnjevi), Laza (bas), Luka (gitara) i Dimitrije (klavijature). U studiju Piknik kod Gos'n Bandara, trenutno privode kraju snimanje prvog albuma "Missing piece retrospective". Pobedili su letos na CMOK festivalu u Crvenki i veruju da domaća metal scena ima budućnost.

Uvertira - dečaci rastu

U prvom Gruvanju, emitovanom još u martu 2009. prikazan je prilog o bendu Uvertira. Tada su bili samo grupa srednjoškolaca okupljenih oko sve ređe ideje među njihovim vršnjacima - da sviraju u bendu. U međuvremenu su dosta napredovali, puno svirali i stigli i do sopstvene svirke u Studiju M. Po onome što smo videli i čuli, iako i dalje veoma mladi (samo jedan član je punoletan), sviraju ko matori! Uvertira ima dovoljno dobrih pesama za prvi album, kada će se to pojaviti zavisi samo od njih. 

Nedeljna top lista Gruvanja
Ovde možete glasati za svoje favorite.
Glasanje je moguće samo jednom dnevno.
 1. Love Hunters
  Waver
 2. Iskaz ft. Coyote
  Do yaya
 3. Vizelj
  Nosorog
 4. Jesenji Orkestar
  Godine u vetru
 5. E-Play
  Možda neko
 6. SNB
  Mali ljudi
 7. Wolfram ft. Dojo.
  A Different Kind Of Sleep
 8. Don't Touch Anything
  Arrival
 9. Replicunts
  My Country
 10. Stray Dogg
  No One But You
Rock svirke
INFO:
Možete nas uvek naći na nekoj od društvenih mreža ili nas kontaktirati
preko e-mail adrese info@gruvanje.com
Vrh strane